Automatisoitu sisä­logistiikka

Tavara kulkee yrityksesi tiloissa, kun teillä on toimiva kalusto ja laitteet, ajanmukaiset tietojärjestelmät ja osaava henkilöstö. Sisä­logistiikka­järjestelmä huolehtii, että tuote on juuri siellä missä sen pitää olla.
Varaston­hallinta­ohjelmiston ansiosta oikea tuote löytyy, ja varaston automaatio­järjestelmä toimittaa sen oikeaan paikkaan.

 

Me voimme huolehtia sisälogistiikka­järjestelmäsi modernisoinnista. Kartoitamme tilanteen ja autamme haluamassasi laajuudessa. Osaamisemme kattaa niin mekaniikan kuin automaation.

eng-flagIn English 

Vanhalle sisälogistiikka­järjestelmälle 15 vuotta lisäaikaa modernisoinnilla

Lähdetään liikkeelle olemassa olevan laitoksen modernisoinnista. Kuljetin­järjestelmien logiikka­ohjaukset ovat vanhoja, varaosia on saatavilla huonosti ja kalliilla hinnalla. Vanhaa ohjaus­järjestelmää ei kukaan osaa korjata tai ei uskalla koskea siihen. Automaation toiminta on kenties vanhan PC-käyttöjärjestelmän varassa. Tai järjestelmästä ei saada parasta mahdollista hyötyä liike­toiminnalle. Kuulostaako tutulta?

Me Makronilla voimme auttaa sinua. Vanhakin sisälogistiikka­järjestelmä voidaan modernisoida 20 %:n kustannuksella uuden varasto­järjestelmän hankkimisesta. Teemme modernisointi­kartoituksen ja selvitämme, mitä voidaan hyödyntää ja mikä on aika vaihtaa.

Usein mekaaniset laitteet ovat sellaisenaan käyttö­kelpoisia. Kun automaatio­komponentit ja niiden ohjaus­järjestelmät päivitetään ajanmukaisiksi, sama laitos saa seuraavat 15 vuotta lisää käyttöaikaa.

Huolehdimme koko modernisointi­projektista. Hankimme tarvittavat laitteet, kuljettimet, mobiili­robotit ja automaatio­komponentit. Laadimme uudet logiikka­ohjaukset. Samalla on hyvä tilaisuus lisätä uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Tarvittaessa toimitamme myös varaston­hallinta­ohjelmiston, joka tuo järkeä varaston toimintaan. Olemme tehneet useita vastaavan­laisia toteutuksia suurille ja kansain­välisillekin yrityksille.

Vai aloitetaanko puhtaalta pöydältä? Voimme ottaa vastuullemme koko sisä­logistiikka­järjestelmän laatimisen, suunnittelusta ja kuljetin­- ja robotti­hankinnoista aina sähkö­asennuksiin ja käyttöön­ottoon saakka.

conveyor system

Tarpeisiisi mukautettu varastonhallinta­ohjelmisto

Sisälogistiikka­järjestelmän modernisoinnin lisäksi Makron voi toimittaa varaston­hallinta­ohjelmiston, joka räätälöidään kalustosi ja toimintasi erityis­piirteiden mukaiseksi. Ohjelmisto kokoaa yhteen esimerkiksi kuljettimien, hyllystö­hissien, AGV:iden ja robottien muodostaman varasto­automaatio­kokonaisuuden sekä manuaaliset toiminnot.

Prosessi voi olla manuaalinen tai hyvinkin automatisoitu, mutta pääasia on, että materiaali- ja informaatio­virrat ovat hallinnassasi: pysyt ajan tasalla tavaran kokonais­määrästä, löydät tarvitsemasi tuotteen ja toisaalta tunnistat tietyssä paikassa olevan tuotteen. Jälkeenpäin voit selvittää esimerkiksi missä varasto­paikassa tietty lava on ollut. Ohjelmisto antaa varaston automaatio­järjestelmälle tiedot, joiden mukaisesti tavara kulkee oikeaan paikkaan. Mahdolliset poikkeamat ja ongelma­tilanteet huomioidaan.

Tietokanta­pohjaista ohjelmistoa on helppo käyttää PC-käyttö­liittymästä ja se tuottaa tarvitsemasi raportit.

Emme rajoitu vain sisä­logistiikkaan, vaan voimme tehdä ohjelmistoon liityntä­rajapinnat tuotanto­laitteiden ohjaus­logiikoihin ja muihin järjestelmiin, kuten myynnin, tuotannon tai laskutuksen ohjelmistoihin ja IoT-järjestelmiin. Meillä on kokemusta mm. elintarvike­teollisuuden ja metalli­teollisuuden varasto­järjestelmistä sekä erilaisista tuotanto­laitoksista.

AGV:t varastossa

Miksi Makron

icon-production-no-circle-1Tunnemme teollisuuden prosessit

Meillä mekaniikka-, logiikka- ja sähkö­suunnittelijat, robotiikka­osaajat ja ohjelmoijat tuovat osaamisensa yhteen. Toimimme valmistavan teollisuuden kanssa useilla eri aloilla. Kokemuksemme pohjalta tunnemme monen­laiset tarpeet ja mahdolliset ongelmat. Osaamme neuvoa ja tarjota ratkaisuja.

tuotekehitysAutomaatio + ohjelmisto-osaaminen

Luomme yhteydet järjestelmien välille. Selvitämme, mitkä osapuolet tulee saada keskustelemaan keskenään, miten ja mitä tietoja ne välittävät. Laadimme liityntä­rajapinnat ja rakennamme yksittäisistä sisä­logistiikan elementeistä tehokkaasti ja luotettavasti toimivan kokonaisuuden.

asentaja-1asentaja-1Tuki keskeisellä paikalla Suomea

Olemme tukenasi muutos- ja kehitys­tarpeissa. Toimipaikastamme Lahdesta pääsemme helposti paikalle, jos ongelma­tilanteita tulee kohdalle. Tarpeen tullen autamme etäyhteyden kautta.

Esimerkki toteuttamastam­me modernisointi­projektista

BE Group Turku

  • hyllystöhissin ohjaus­modernisointi
  • automaatio­komponenttien uusinta

Modernisoimme hyllystö­hissin sähkö­automaation. Uudessa järjestelmässä on verkkoon jarruttavat taajuus­muuttaja­käytöt, jotka parantavat energia­tehokkuutta. Modernisointi toteutettiin Siemensin TIA-logiikka- ja S120-taajuus­muuttaja­järjestelmällä.

tehokas  toimiva   moderni

 

Yhteyshenkilö

Kari Koski

Kari Koski

Director, Automation Sales

+358 40 716 5245

kari.koski@makron.com

Kielet: EN, FI

Lähetä viesti